torsdag 9 april 2009

Köttbullar 'a la Pelle Johansson

Ingredienser till 4 portioner Köttbullar
  • 300 g nötfärs
  • 200 g fläsk- eller kalvfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 1 st ägg
  • 1 msk senap (Dijon)
  • 2 tsk épiche riche eller fyra kryddor
  • 0.5 tsk lökpulver (alternativt en halv gul lök)
  • salt
  • pepparen
  • nypa socker
  • (Worcestershire sås)
Ingredienser till épiche riche
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 1 krm malda nejlikor
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 2 krm mald vitpeppar
Utförande:
1. Blötlägg ströbrödet i mjölken och grädden. Blanda övriga ingredienser till färsen i en annan bunke.
2. Blanda ner det svällda ströbrödet i färsen efter 10 minuter.
3. Rulla till små bollar och stek i olja och smör.
Kommentar:
God och mjuk smak. Vid utförandet använde jag en stor gul lök till 12 portioner istället för lökpulvret. Jag finhackade inte löken tillräcklig mycket. Jag adderade dessutom Worcestershire sås och använde Dijonsenap.

Originallänkar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar